Vegetarsalat med kikerter og søtpoteter
Knasende gode knekkebrød med havregryn, linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Funker perfekt med syltetøy
Ingredienser
1 pk kikerter
Ca 100 gr grønnkål
1 stor søtpotet
1 granateple
2 avocado
3 vårløk
1 pk cherrytomater
Couscous
1 pk fetaost
Salt
Pepper
Paprikapulver
Evt chiliflakes
Olivenolje
Skrell søtpotet, og del den i terninger. Ha den over i en ildfast form. Tilsett salt, pepper og olivenolje. Rør litt rundt slik at alle bitene blir dekket.
Stek ca 20 min på 200 grader varmluft
Skyll kikertene i kaldt vann, klapp de tørre. Hell de over i en ildfast form. Tilsett salt, pepper, paprikapulver, evt chiliflakes og olivenolje. Rør litt rundt.
Stek de på 200 grader varmluft, 10-15 min (til du ser at de nesten begynner å poppe)
Vask grønnkål og tørk den. Legg den over i ildfast form. Tilsett salt, pepper og olivenolje. Rør rundt. Stek på 200 grader varmluft i 5-10 min. Grønnkålen skal bli sprø og ta litt farge,
Som du ser, her kan du steke alle ingrediensene på samme tid.
Kok couscous etter anvisning på pakken.
Rens granateple (se video). Ta ut kjernene.
Kutt opp avocado, vårløk, cherrytomater og fetaost.
Bland all ingrediensene i en bolle eller på et fat. Om du ønsker, kan du ha litt balsamico og olje over. Smak til om du trenger mer salt og pepper.
Tips:
Man kan tilsette kylling om man ikke ønsker vegetar.
Fetaost kan byttes ut med cottage cheese.
Bruk fantasien, oppskriften er bare til inspirasjon.
Fremgangsmåte