Restesuppa er perfekt hvis du har litt ekstra mat igjen i kjøleskap.
Ingredienser
2 stk poteter
1/3 kålrot
1/3 sellerirot
1/2 paprika
1-2 fedd hvitløk
2 ss finhakket ingefær
1/2 - 1 chili
3 stk gulrøtter
1 løk
1 boks kokosmelk
2 bokser mutti tomater
1 l vann/kraft
TIPS: Bruk gjerne andre typer grønnsaker. Detter er kun ment som noen forslag. Du kan også bytte ut kokosmelk med creme fraiche, melk eller fløte.
Fremgangsmåte
Hakk løk, chili, ingefær og hvitløk. Surr dette mykt i olje.
Del opp de øvrige grønnsakene i grove biter.
Tilsett dette i kasserollen sammen med grovhakkete tomater og vann/kraft. La dette koke til grønnsakene er møre. Ca. 20min. Bruk stavmikser eller blender for å få suppen jevn.
Hell suppen tilbake i kasserollen og tilsett så kokosmelk. Smak til med salt og pepper, og evt. urter. La den få et raskt oppkok.
Krutonger:
3-4 skiver brød. 2-3 ss olje. 1 fedd hvitløk.
Del opp skivene i passende biter, bland olje, hvitløk, salt og pepper sammen. Hell dette over brødkrutongene. Kle en liten form med bakepapir, og hell krutongene i. Sett formen i stekeovn, og stek til de er sprø.