Fjelltur august 2024

Postet av Lommedalens IL den 18. Sep 2024

Lommedalen idrettslag Damegruppas fjelltur 26. til 29. august 2024

Seks damer skulle til Skeikampen for å hygge seg og gå tur i fjellet.

Damene startet kjøring kl 1100 i to biler på en mandag.

Utsikt mot fjellet Skeikampen fra hotellet

Skeikampen sett fra Kjoslia med alle hyttene


Første stopp ble lunsj på Lygna - for mat må vi ha. Deretter bar det rett til Thon hotell Skeikampen. Damene kom frem ved 1530-tiden. De var raskt oppe med bagasje og gikk deretter tur over til Kjoslia hvor en av damenes datter hadde hytte. Det ble en tur på grusveier og hytta lå omtrent like høyt oppe som hotellet, men på den andre siden av dalen. Takket være at damene hadde nummeret på hytta fant de frem til rett hytte. Der var nesten alle hyttene like. Damene kom tilbake til hotellet i tide til middag som var buffet og det var mye godt å velge mellom. Heldigvis kom de inn i matsalen før de fem busslastene med nærmere 200 personer ankom. Damene fikk også vindusbord som de beholdt hele tiden.

På vei videre etter matpause ved gapahuken

Høyeste punkt på 1050 moh

Matpause langs stien. Det ble langt tilbake.


Neste dag opprant med nydelig vær og turen skulle gå rundt fjellet Skeikampen. De hadde fått utdelt kart og en kort beskrivelse av turen. Men det viste seg å bli noe mer komplisert enn antatt. Skilt med retning for turen var ganske mangelfull, men heldigvis hadde to damer UT-kart med stedsangivelse på mobilene sine. Så etter litt mer plunder fant de rett sti. Det var ikke bare folk som hadde gått den veien. Det var tydelige spor etter kuer, og damene så også flere flokker etter hvert som de gikk. Sølete var det også etter regnfulle dager. Stien gikk stort sett i skogsterreng med mye trær og kratt. Etter at flere skitrekk og nedfarter var passert kom de til en nedslitt gapahuk. Der gikk det an å sette seg nedpå og maten ble spist. Dette var tydeligvis et stidele for her var det endelig skilt. Damene valgte stien opp over fjellkammen til 1050 moh.


Endelig skilt og røde T-er. Damene er på rett vei.


Vel oppe på høyeste punkt kunne de se i alle retninger. Landskapet brettet seg stort sett ut under dem. Det var også utsikt mot Jotunheimen og Rondane hvor de høye fjellene var.


Damene valgte Per Gynt stien som var merket av Turistforeningen med tydelige røde T’er. Stien gikk langs fjellet Skeikampen og endte midt oppe i en av nedfartene. Det ble en bratt avslutning på turen. Vel tilbake på hotellet viste skrittelleren at de hadde tilbakelagt 10 km.


Onsdagen kom med tåke og den var tett og lite siktbar. Damene så an været en god stund, men det ble ikke bedre. De hadde fått vite at noen turgåere et par dager tidligere ikke hadde kommet tilbake til hotellet i et liknende vær. Da ble det ordnet leteaksjon. Dette ville ikke Damegruppas medlemmer ha på seg, så de bestemte seg for å gå veien innover Torsdalen. Der var det flere setre og små vann, så de antok at det kunne bli en fin tur. Det hadde det nok blitt også, hvis det ikke hadde vært for tåka som var der hele tiden. I små glimt fikk damene se at det fantes vann nedenfor seterbuene. Det var heller ikke mulig å komme inn på setervollene da portene var stengt med hengelås.

På vei innover Torsdalen i tåke

Pause i tåke med anelse av seter på motsatt side av veien


Nesten innerst i dalen ifølge UT-kartet med merke hvor de var, fant damene noen store steiner som egnet seg som sitteplasser og der ble nisten spist (i all hast). Det ble samme veien tilbake og dårlig sikt da også. Men da damene satt i resepsjonen og spiste siste rest av niste og drakk opp termosinnholdet, klarnet det litt opp. Det ble dusj og så møttes damene i foajeen før middag. Denne dagen kom det ingen busser og det ble servert en tre-retters middag ved bordet. Damene nøt å bli servert.

Det lysnet litt og damene fikk se en seterbu og kunne skimte et lite vann


Etter middag mandag og tirsdag hadde de quiz om temaer som godteri og kjente og mindre kjente steder i Bærum. Damene hadde god greie på begge deler.


Torsdag sjekket damene ut og kjørte nedover mot Lillehammer hvor de stoppet ved Sigrid Undsets eiendom Bjerkebæk. Der ble det en liten spasertur i hagen og så fikk de omvisning inne i villaen hvor guiden fortalte både om Sigrid Undsets liv og villaens historie.

Prydhagen på Bjerkebæk

Interiør med Sigrid Undsets skrivebord og guiden som fortalte

Damene reiste videre til Brandbu hvor de tok av den store veien og kjørte mot Randsfjorden. Her ble det lunsj/ middag på Lokstallen i Røykenvik. Alle valgte salater og dessert. Mens de satt der kom regnet og i perioder regnet det godt. Det ble også en tur opp i 2. etasje hvor det var butikk, men damene hadde nok av ting hjemme så noen handel ble det ikke. Lokstallen var et artig sted, men akustikken var elendig.

Turen videre gikk langs Randsfjorden mot Hadeland og over Sollihøgda og hjem.

Lunsj på Lokstallen, Røykenvik


Bildene er tatt av Liv Nystrøm Astad, Solfrid Meek Fotland og Liv Enersen Normann

Liv Enersen Normann

Sekretær



Basketcamp i høstferien

Postet av Lommedalens IL den 18. Sep 2024

Velkommen til Lommedalen Basketcamp i høstferien! 

Delta fra én til tre dager!


Dette er et supert tilbud i høstferien til som er født fra 2015 til og med 2009! Campen avholdes mandag, tirsdag og onsdag i uke 40.
Hvis du vil utvikle dine tekniske og taktiske ferdigheter, individuelt og kollektivt, er dette campen for deg! Det blir også konkurranser og miniturnering!


TO ALDERSGRUPPER
Denne gangen satser vi på i dele i to aldersgrupper, de som spiller på lave kurver: 2015-2013, og de som spiller på høye kurver: 2012-2009. 
2015-2013 har camp kl. 09:00 - 12:00
2012-2009 har camp kl. 12:00 -15:00
Vi må ta forbehold om at gruppene kan slås sammen hvis det ikke blir nok deltakere til å dele opp. Tidene blir i så fall endret. 
Deltakerne vil uansett bli delt inn etter alder og ferdighet.


STERKT TRENERKORPS
Det blir ikke noe lunsjmåltid på campen denne gangen, men det blir derimot et par korte saft- og fruktpauser i løpet av tretimersøkta!
Vi har som vanlig et knallsterkt trenerkorps, med Pål Berg i spissen. Med seg får han blant andre Lukas Just Andersen, Markus Helvik og Elise Billington.


DELTA 1-3 DAGER!
Dersom noen bare kan delta én eller to dager, har vi åpnet for det denne gangen!
Campen er åpen for alle! I den yngste gruppa er det ikke noe krav om at man spiller basket fra før.
Er du eldre enn 2013, og ikke spiller basket, men har lyst til å prøve deg: Ta kontakt på: harald.grevskott@egmont.com

Vi håper på stor deltagelse!


Her er link til Superinvite og derfra link til påmelding: https://www.superinvite.no/...